גלריה לאמנות בית הגפן
הגלריה לאמנות בבית הגפן היא בית תרבות המוקדש לאמנות העוסקת בדיון בין תרבותי, מטרתה של הגלריה היא להניע ולקדם את השיח אודות הסוגיות החברתיות והפוליטיות בהן היא עוסקת .
הגלריה פועלת ליצירת ועידוד שותפויות ופרויקטים, ומבקשת לאפשר התמקצעות, הובלה והנעה של יצירה משמעותית לצד מתן מקום לעשייה אלטרנטיבית עבור קבוצות אוכלוסייה שונות.
פעילויות הגלריה מתמקדות במספר תחומים עיקריים: תצוגת תערוכות אמנות הפתוחות לציבור הרחב, חינוך, פיתוח פרקטיקות של אמנות חברתית ואמנות בקהילה, תוך דגש על אמנות פלסטינית, יצירה מקומית ואמנות במרחב הציבורי באמצעות "המוזיאון ללא קירות".
"המוזיאון ללא קירות" הוא מסלול האמנות בשכונת ואדי ניסנאס, מרחב ציבורי ביתי-שכונתי-קהילתי, המשמש כחלל תצוגה פתוח של יצירות אמנות המשלב תערוכות מתחלפות ותצוגות קבע. לאורך השנים הציגו בו למעלה מ-500 אמנים והוא מהווה פלטפורמה ייחודית וראשונה מסוגה. www.mwwart.com
הגלריה פתוחה כל העת בפני יוצרים, אוצרים, אמנים והקהל רחב, המוזמנים להציע פרויקטים ותערוכות המשתלבים במטרותיה של הגלריה
פסטיבל החג של החגים מתקיים זו השנה ה-20 בעיר חיפה, עיר של דתות, תרבויות, מאכלים ונופים. הפסטיבל הינו פרי יוזמה של בית הגפן – מרכז תרבות יהודי ערבי ושל עיריית חיפה, שהחלו במסורת בשנת 1993, ומתקיים בבית הגפן, ואדי ניסנאס ובמושבה הגרמנית. מטרת הפסטיבל לקדם ולטפח את הסובלנות, הסבלנות והכבוד ההדדי באמצעות תרבות ואמנות. בכל שנה נבחר נושא מרכזי לפסטיבל, וסביבו יוצרים אמנים רבים מהארץ ומחו"ל. היצירות מוצגות הן במרחב הציבורי - סמטאות שכונת ואדי ניסנאס בואכה אל המושבה הגרמנית, חיפה, והן בגלריית בית הגפן וגלריות נוספות הפזורות בוואדי ניסנאס. בין הנושאים שהוצגו לאורך השנים: "אוטופיה", "משחקי ילדות", "שכנות", "נאמן למקור", "קפה שחור. בכל שנה מגיעים לפסטיבל מבקרים מכל רחבי הארץ, החל ממשפחות עם ילדים וכלהבסבים וסבתות. המבקרים זוכים להשתתף בחגיגה אמיתית של מוסיקה, שירה תיאטרון, ספרות, אמנות ועוד. .
הגלריה לאמנות בבית הגפן היא בית תרבות המוקדש לאמנות מקומית, מזרח תיכונית ובין לאומית ועוסקת ברב תרבותיות ובדיאלוג. מטרתה של הגלריה היא להניע ולקדם את השיח בסוגיות חברתיות ופוליטיות בהן היא עוסקת. הגלריה פועלת ליצירת שותפויות, ייזום ועידוד פרויקטים ומאפשרת התמקצעות, הובלה והנעה של יצירה משמעותית, לצד עשייה אלטרנטיבית עבור קבוצות אוכלוסייה שונות. פעילויות הגלריה מתמקדות בחמישה תחומים עיקריים: תצוגת תערוכות אמנות הפתוחות לציבור הרחב, חינוך, קידום יצירה מקומית, קידום אוצרות בחברה הערבית וביסוס שיתופי פעולה עם מוסדות בארץ ובחו"ל. בגלריה מתקיימות כחמש תערוכות בשנה. המרכזיות בניהן תערוכת פסטיבל "החג של החגים" הנפרשת לתוך המרחב הציבורי של ואדי ניסנאס ומתווה מסלול רגלי בין יצירות אמנות ברחובותיה של השכונה ותערוכת "חודש התרבות הערבית" הנותנת במה לאמנים ואמנות ערבית. הגלריה פתוחה כל העת לאוצרים, אמנים, וגופים העוסקים באמנות המוזמנים להציע פרויקטים ותערוכות המשתלבות במטרותיה של הגלריה.